Si të ndaloni së ngrëni ëmbëlsirat... Si të hiqni dorë nga diçka që nuk mund të quhet e shëndetshme?
Përdorni susam. Përfitimet e paçmuara të susamit janë:përmban nivele të larta të kalciumit, magnezit, vitaminave A, E, C dhe grupit B. Ka shumë kalori, kështu që do t'i japë trupit energjinë e nevojshme, por nuk do të ndikojë në peshën tuaj. Gjithçka që mbetet është të nxjerrim siç duhet këtë përfitim. Bëni qumësht susami!
Do t'ju duhen
100 g fara susami të papjekura.
2 lugë. mjaltë.
1 litër ujë.
Thithni farat e susamit në ujë gjatë natës. Në mëngjes shpëlajmë kokrrat, i derdhim në blender, i shtojmë një gotë ujë, mjaltin dhe i grijmë kokrrat. Më pas shtoni ujin e mbetur dhe përzieni përsëri gjithçka në blender. Nëse nuk është aty, kokrrat mund të shtypen, por do të duhet më shumë. Mjalti përdoret si ëmbëlsues, kështu që është plotësisht opsional, por definitivisht nuk do të jetë i keq.
Në këtë mënyrë do të merrni një litër qumësht susami të shkëlqyer, një gotë prej të cilit duhet të merret në mëngjes para ngrënies. Dëshira e panatyrshme për ëmbëlsirat do të zhduket brenda pak ditësh dhe bashkë me të edhe dobësia. E bukura e susamit është se përthithja e kalciumit kur konsumohet është shumë më e mirë dhe më e shpejtë sesa kur merret në formën e tij të pastër.
Përveç forcimit të kockave, do të merrni pasurim me vitamina, do të keni thonj dhe flokë të shëndetshëm. Një tjetër shtesë e këndshme janë antioksidantët, të cilët mbrojnë nga plakja dhe zvogëlojnë rrezikun e kancerit.
Mos harroni se susami i pjekur humbet plotësisht vetitë e tij të dobishme, dhe është më e lehtë dhe më e mirë të nxirren lëndë ushqyese nga farat e njomura. Qumështi i susamit mund të përdoret në pjekje ose si bazë për smoothie frutash. Ndani këtë informacion të dobishëm me familjen dhe miqtë tuaj!
bubullimalana@gmail.com