Limonët e ngrirë mund të ndihmojnë në luftimin e sëmundjeve më të rrezikshme.
Mënyra më e mirë për të korrur të gjitha përfitimet e limonit është ngrirja e tyre. Limonët e ngrirë mund t'i grini gjithmonë dhe t'i shtoni në pjatat tuaja të preferuara. Mos harroni, limonët janë të pasur me vitaminë C.
Përqendrimet më të larta të lëndëve ushqyese gjenden në lëkurën e këtij fruti.
Duke marrë parasysh që zakonisht e hedhim lëvoren, vështirë se përfitojmë maksimumin nga ky frut.
Mundohuni të konsumoni zest për të marrë më shumë vitamina dhe minerale. Limonët janë një burim i pasur i sasive të shëndetshme të vitaminave A, B6, C dhe E, acid folik, kalcium, bakër, hekur, zink, magnez, kalium, proteina, riboflavinë, niacinë, tiaminë dhe fosfor.
Agrumet përmbajnë gjithashtu flavonoide dhe limonoidë, të cilët forcojnë qelizat dhe luftojnë kancerin.
Lëndët ushqyese në limon shkatërrojnë tumoret kancerogjene, parandalojnë diabetin, kontrollojnë presionin e gjakut, qetësojnë refluksin e acidit, trajtojnë ethet dhe nxisin humbjen e peshës. Acidi citrik shkatërron bakteret dhe mikroorganizmat.
Studiuesit thonë se një limon ka 22 agjentë që shkaktojnë kancer, duke përfshirë: limonenin, pektinën e agrumeve, glikozidet flavone, vitaminën C.
Ngrirja e limonëve do t'ju marrë shumicën e tyre.
Gjëja e parë që duhet të bëni është të lani dhe qëroni limonët. Thajini plotësisht para se t'i vendosni në një qese plastike dhe t'i ruani në frigorifer.
Limonët e ngrirë janë shumë më të lehtë për t'u grirë. Mos harroni se shumica e lëndëve ushqyese në limon gjenden në lëkurë.
Konsumoni sa më shpesh limon - dhe trupi juaj do të jetë më se mirënjohës!
bubullimalana@gmail.com