Breaking Posts

16/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

REKLAM


 

Boronicat e thata: dëmi dhe përfitimet 🌿


Boronicat e thata: dëmi dhe përfitimet 
🌿

Boronicat në natyrë paraqiten si një shkurre me lastarë të vegjël. Ushqimi ndryshon sipas gjendjes së ruajtjes dhe llojit të përgatitjes së pjatave. Ngrihet, thahet dhe i shtohet lakër turshi kur ngjyhet. Opsionet e gatimit janë të shumta.Pije dhe lëngje frutash, reçel dhe pelte xhelatinoze, kvass dhe pelte. Përdoret si një shtesë mbushëse për produktet e pjekura dhe sallatat.

Përmban një kompleks vitaminash:
- grupi B (tiaminë, riboflavinë, niacinë, kolinë, acid pantotenik, adermin, folate, kobalaminë);
-përmbajtja e vitaminës C është e krahasueshme me agrumet;
-vitamina PP dhe K.

Pigmente bimore antociane, të cilat parandalojnë plakjen e trupit, në strukturën e betainës, leukoantocianaminës, acideve fenol, katekinave.

Shumë minerale:
- kalium;
-kalcium;
-fosfor;
-gjëndra;
-bakër;
-molibden;
-mangan;
- bor;
-kallaj;
-nikel;
-kobalt;
- krom;
-jodë;
-zink;
-selena.

Me përmbajtjen e saj të ulët kalori prej 28 kcal/100g, boronica ka një efekt të dobishëm në të gjithë traktin tretës dhe lehtëson proceset inflamatore, duke shkatërruar mjedisin bakteriologjik. Parandalon zhvillimin e tumoreve dhe mbështet funksionimin e sistemit endokrin.

❗Kundërindikimet për përdorim
Vetitë e dobishme nuk përjashtojnë ndalimin e përdorimit në raste specifike, të cilat përfshijnë:

Skuqje alergjike dhe reaksione individuale të trupit;
Përkeqësimi i sëmundjeve të sistemit të tretjes;
Probleme me mëlçinë.

🌿Si të thahen boronicat
e kuqe Kokrrat e thata janë një produkt i ruajtjes afatgjatë. Por kjo është e mundur vetëm me përgatitjen e duhur. Procesi i tharjes përfshin heqjen e plotë të lagështirës, ​​e cila kontribuon në një ngadalësim të mprehtë të proceseve biokimike.

Një metodë e thjeshtë dhe e zakonshme në shtëpi përfshin klasifikimin, larjen dhe tharjen e manave. Frutat duhet t'i shpërndani në mënyrë të barabartë në sipërfaqe dhe t'i vendosni në një vend me diell. Periudha e tharjes varet nga temperatura e ambientit - sa më të nxehta të jenë ditët, aq më shpejt thahen boronicat.

Do të duhen rreth 6-8 orë për tu tharë në furrë. Manaferrat vendosen në një fletë pjekjeje dhe temperatura vendoset në 40-45 gradë. Duhet të përzieni herë pas here.

Nëse disponohet një tharëse elektrike, produktet e përgatitura thahen në temperaturën 55 gradë për 45 orë derisa të merret rezultati.

🌿Është më mirë të ruani manaferrat në një enë qelqi hermetike dhe të mbyllur për të parandaluar depërtimin e lagështirës. Rrezet e diellit janë të përjashtuara. Temperaturat deri në +25 gradë do të sigurojnë një jetëgjatësi prej rreth 1 viti. Në frigorifer, produkti ruan vetitë e tij deri në dy vjet.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad

 Kujdes! Informacioni është vetëm për qëllime informative dhe nuk synon të diagnostikojë ose të përshkruajë trajtim. Gjithmonë konsultohuni me një mjek të specializuar!



 


 

REKLAM