Ftua është një frut me shumë vlera ushqyese që është i pasur me vitamina dhe minerale.Ai përmban kalcium, hekur, kalium, fosfor, natrium, vitamina A, C, disa vitamina B dhe fibra dietike.
Ftua mund të hahet i freskët, të shtohet në sallata ose të përdoret në përgatitjen e pjatave të ndryshme. Gjithashtu shoqërohet mirë me fruta të tjera si mollët dhe dardhat, dhe mund të jetëpërdoret për të bërë reçel, marmelatë dhe ëmbëlsira të tjera.
Ju mund të bëni shumë pije nga ftua, duke përfshirë lëngje, komposto dhe pelte.
Ose mund të bëni çaj . Kjo nuk është vetëm një pije e shijshme, por edhe shumë e shëndetshme. Ftua ka veti antibakteriale, gjë që e bën atë një ilaç të shkëlqyer për parandalimin e ftohjes.
Përgatitja:
Pritini ftua në copa dhe vendoseni në një çajnik.
Hidhni ujë të vluar dhe lëreni të qëndrojë për 5-10 minuta.
Shtoni çajin e zi dhe lëreni të ziejë për 5 minuta të tjera.
Kullojeni çajin përmes një sitë dhe shtoni mjaltë sipas shijes.
Shijoni shijen e tij dhe përfitimet shëndetësore!
bubullimalana@gmail.com