Breaking Posts

16/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

REKLAM


 

Kumbullat e thata për diabetin


Kumbullat e thata për diabetin: përfitim ose dëm.

Diabeti i fshehtë mellitus mund të godasë papritur dhe tani mjeku bën një diagnozë. Duhet të hiqni dorë nga shumë ushqime, veçanërisht ato që përmbajnë sheqer. A mund të hani kumbulla të thata nëse keni diabet?

A mund të hani kumbulla të thata nëse keni diabet?
Kumbullat e thata janë kumbulla të thata hungareze. Fruti ruan të gjithë elementët gjurmë të frutave të freskëta. Mjekët nuk e ndalojnë ngrënien e kumbullave të thata për diabetin. Por kjo duhet të bëhet me kujdes. Në përputhje me dietën e formuluar individualisht të personave të sëmurë.
Nëse i merrni frutat me moderim, nuk mund t'ju dëmtojë sepse:
- indeksi glicemik i frutave të thata është jashtëzakonisht i ulët. Është 29 njësi. Prandaj, nuk ka nevojë të shqetësoheni për një pikë sheqeri;
- ka shumë fibra. Kjo fibër diete nuk lejon që glukoza të përthithet shpejt në gjak;
- ndër sheqernat ky frut përmban fruktozë dhe sorbitol. Ata kanë një efekt të butë në trup: pacienti nuk do të ketë një rritje të shpejtë të glukozës;
- fruti përmban shumë vitamina që janë të nevojshme për diabetikët: riboflavin, fosfor, acid folik, magnez, bor dhe të tjera;
- Prania e antioksidantëve i bën kumbullat e thata një parandaluese të shkëlqyer, pasi ato mund të mbrojnë kundër shumë sëmundjeve kronike që mund të zhvillohen së bashku me sëmundjen themelore.

Frutat e thata të kumbullës gjithashtu përmirësojnë imunitetin dhe normalizojnë funksionin e zorrëve. Ato përdoren për kapsllëk.

Kumbullat e thata janë një frut me pak kalori. 40 g produkt përmban vetëm 100 kalori. Kjo sasi përmban gjithashtu 26 g karbohidrate dhe 3 g fibra. Prandaj, preferohet nga çdo ëmbëlsirë tjetër.

Kumbullat e thata për diabetin: si të hani?
Pacientët me përvojë pohojnë se pjesa optimale e kumbullave të thata në formën e tyre të pastër është 3 copë në ditë. Megjithatë, mund të përdoret edhe si pjesë e pjatave të tjera.

Kompostot e bëra nga ky frut i thatë vlerësohen shumë (mundësisht së bashku me kajsitë e thata). Së bashku me rrushin e thatë, i shtohet bollgur ose qull për mëngjes. Kumbullat e thata shtojnë pikante dhe të pazakontë në sallata. Përveç kësaj, pure nga këto fruta mund të shtohet në produktet e pjekura.

Kjo jo vetëm që do t'u japë atyre një shije unike, por gjithashtu do t'i bëjë ata shumë të shëndetshëm, sepse pureja e kumbullave të thata redukton përmbajtjen e kolesterolit të dëmshëm dhe yndyrnat

nuk do t'ju shkatërrojnë plotësisht dietën. Hani kumbullat e thata me kënaqësi dhe shijoni shijen e tyre.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad

 Kujdes! Informacioni është vetëm për qëllime informative dhe nuk synon të diagnostikojë ose të përshkruajë trajtim. Gjithmonë konsultohuni me një mjek të specializuar!



 

REKLAM