Breaking Posts

Error 505: The Server is unavialble to connect ! {Refresh Try Again}
Type Here to Get Search Results !

REKLAM


 

Cilat janë përfitimet e kumbullës


Cilat janë përfitimet e kumbullës

Frutat, lëvorja e pemëve, gjethet dhe lulet përdoren si lëndë të para medicinale. Mjekësia tradicionale përdor zierjet e gjetheve dhe lëvores si një ilaç të jashtëm për sëmundjet e lëkurës (losione, shpëlarje), gojës dhe fytit (gargarë). Një zierje e luleve përdoret për çrregullime të tretjes,shoqëruar me fryrje, të përziera, kapsllëk dhe spazma të zorrëve. Por megjithatë, frutat përdoren më shpesh për qëllime mjekësore dhe dietike - të freskëta ose të thata - si dhe lëngjet prej tyre.

Kumbullat e freskëta karakterizohen nga një përmbajtje e lartë e sheqernave, pektinave dhe acideve organike. Përveç kësaj, ato përmbajnë shumë vitamina (vitamina C, E, B), karotinë, komponime hekuri, kalium, bakër dhe makro- dhe mikroelementë të tjerë.

Efekti i butë laksativ i frutave është i njohur gjerësisht dhe bën të mundur përfshirjen e kumbullave në dietë për atoni dhe kapsllëk të zorrëve (përfshirë fëmijët dhe të moshuarit). Frutat e freskëta ndihmojnë gjithashtu në largimin e substancave toksike nga trupi dhe ndihmojnë në normalizimin e proceseve metabolike, kjo është arsyeja pse ato përdoren në mënyrë aktive në dietë nga ata që duan të humbin peshë ose të pastrojnë trupin nga toksinat. Lëngu i kumbullës ka veti të ngjashme.

Kumbullat dhe lëngu i kumbullës janë të dobishme për hipertensionin dhe aterosklerozën (si dhe për parandalimin e sëmundjes); Përmbajtja e lartë e kripërave të kaliumit në fruta përmirëson shëndetin e zemrës, dhe hekuri ndihmon në ruajtjen e nivelit të kërkuar të hemoglobinës dhe ndihmon në parandalimin e anemisë.

Below Post Ad

 Kujdes! Informacioni është vetëm për qëllime informative dhe nuk synon të diagnostikojë ose të përshkruajë trajtim. Gjithmonë konsultohuni me një mjek të specializuar!



 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.