Breaking Posts

16/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

REKLAM


 

Cilat janë përfitimet e kumbullës


Cilat janë përfitimet e kumbullës

Frutat, lëvorja e pemëve, gjethet dhe lulet përdoren si lëndë të para medicinale. Mjekësia tradicionale përdor zierjet e gjetheve dhe lëvores si një ilaç të jashtëm për sëmundjet e lëkurës (losione, shpëlarje), gojës dhe fytit (gargarë). Një zierje e luleve përdoret për çrregullime të tretjes,shoqëruar me fryrje, të përziera, kapsllëk dhe spazma të zorrëve. Por megjithatë, frutat përdoren më shpesh për qëllime mjekësore dhe dietike - të freskëta ose të thata - si dhe lëngjet prej tyre.

Kumbullat e freskëta karakterizohen nga një përmbajtje e lartë e sheqernave, pektinave dhe acideve organike. Përveç kësaj, ato përmbajnë shumë vitamina (vitamina C, E, B), karotinë, komponime hekuri, kalium, bakër dhe makro- dhe mikroelementë të tjerë.

Efekti i butë laksativ i frutave është i njohur gjerësisht dhe bën të mundur përfshirjen e kumbullave në dietë për atoni dhe kapsllëk të zorrëve (përfshirë fëmijët dhe të moshuarit). Frutat e freskëta ndihmojnë gjithashtu në largimin e substancave toksike nga trupi dhe ndihmojnë në normalizimin e proceseve metabolike, kjo është arsyeja pse ato përdoren në mënyrë aktive në dietë nga ata që duan të humbin peshë ose të pastrojnë trupin nga toksinat. Lëngu i kumbullës ka veti të ngjashme.

Kumbullat dhe lëngu i kumbullës janë të dobishme për hipertensionin dhe aterosklerozën (si dhe për parandalimin e sëmundjes); Përmbajtja e lartë e kripërave të kaliumit në fruta përmirëson shëndetin e zemrës, dhe hekuri ndihmon në ruajtjen e nivelit të kërkuar të hemoglobinës dhe ndihmon në parandalimin e anemisë.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad

 Kujdes! Informacioni është vetëm për qëllime informative dhe nuk synon të diagnostikojë ose të përshkruajë trajtim. Gjithmonë konsultohuni me një mjek të specializuar!



 

REKLAM