Breaking Posts

16/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

REKLAM


 

Pjeprin rekomandohet të hani nëse keni anemi, sëmundje të mëlçisë


Pjeprin rekomandohet të hani nëse keni anemi, sëmundje të mëlçisë, aterosklerozë, dështim të zemrës, si dhe për të normalizuar funksionimin e veshkave dhe zemrës dhe thjesht për të rritur tonin e përgjithshëm të trupit. Të dobësuar nga sëmundja, të moshuarve u rekomandohet të hanë pjepër, pasi ky është i vlefshëm 
Produkti dietik përthithet nga trupi. Dy orë para ngrënies dhe në dy orët e ardhshme është më mirë të mos hani asgjë - atëherë pjepri është më efektiv për trupin e një personi të sëmurë.

Për sëmundjet e veshkave, mjekësia tradicionale rekomandon pirjen e një zierje të farave të pjeprit.

Pjepri qetëson sistemin nervor dhe rregullon proceset hematopoietike për këtë ju duhet të hani të paktën 300 g pjepër në ditë.
Pjepri përmban më shumë vitaminë C se pjepërit e tjerë. Ka një efekt të dobishëm në mikroflora të zorrëve, ndihmon në largimin e kolesterolit nga trupi, përmirëson procesin e tretjes dhe ndihmon me kapsllëkun.

Pjepri jo vetëm që do t'ju ndihmojë të ruani shëndetin, por edhe të dukeni më mirë, pasi është një kozmetolog i shkëlqyer. Zbardh lëkurën dhe përdoret për djegie.

Më shpesh, pjepri hahet i papërpunuar, i shtuar në sallata frutash dhe ëmbëlsira. Por gjithashtu mund të thahet, të bëhet reçel, reçel dhe madje edhe komposto.

Nëse keni diabet ose diarre, pjepri është kundërindikuar për ju.

Si të zgjidhni një pjepër

- Pjepri duhet të jetë i pastër, pa njolla të zeza apo të çara. Nuk ka nevojë të rrezikoni të prekeni nga salmoneloza ose botulizmi.

– Sigurisht, në asnjë rrethanë mos blini pjepër të prerë dhe mos kërkoni nga shitësi që t'i presë. A mendoni se shitësi i ka larë duart për një kohë të gjatë?

– Nëse pjepri nuk mban erë, sado të fusësh hundën në të, do të thotë se është i papjekur. Kërkoni pjepër që lëshon një aromë të fortë. Do të jeni të kënaqur me këtë blerje.

- Mund t'i bini shuplakë pjeprit. Siç thonë njerëzit e ditur, një tingull i shurdhër do të thotë që pjepri është i pjekur.

– Bishti i një pjepri të pjekur duhet të jetë i thatë, dhe gjurma e lules në anën e pasme duhet të jetë pak e butë nëse është shumë e butë, kjo do të thotë se pjepri është tepër i pjekur.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad

 Kujdes! Informacioni është vetëm për qëllime informative dhe nuk synon të diagnostikojë ose të përshkruajë trajtim. Gjithmonë konsultohuni me një mjek të specializuar!



 

REKLAM