Breaking Posts

16/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

REKLAM


 

Arsyet e ngrënies së shegës

 


Arsyet e ngrënies së shegës:

1. Rrit hemoglobinën. Vetia më e famshme e shegës është lufta kundër anemisë. Për aneminë, pini lëng shege të holluar 0,5 gota 3 herë në ditë 30 minuta para ngrënies për 2 muaj.

2. Ul presionin e gjakut. Farat e shegës ulin me shumë butësi presionin e gjakut te pacientët me hipertension. Dhe membranat nga frutat e shegës, të thara dhe të shtuara në çaj, do të ndihmojnë në qetësimin e sistemit nervor, largimin e ankthit dhe përmirësimin e gjumit të natës.

3. Rrit aktivitetin e hormoneve. Farat e shegës përmbajnë vajra që rivendosin ekuilibrin hormonal në trup. Prandaj, mos i pështyni farat e shegës - duhet t'i hani ato, veçanërisht nëse keni perioda të dhimbshme, dhimbje koke ose menopauzë.

4. Dezinfekton gojën dhe fytin. Një zierje ujore e lëvozhgës së shegës ose lëngut të saj përdoret për të gargaruar fytin (për dhimbjet e fytit dhe faringjit), dhe gojën (për gingivitin dhe stomatitin). Taninet lehtësojnë dhimbjen dhe acidet organike shkatërrojnë infeksionin.

5. Zëvendëson insulinën. Frutat e shegës janë një nga ëmbëlsirat e pakta që jo vetëm janë të pranueshme, por edhe të dobishme për diabetikët. Për ta bërë këtë, pini 60 pika lëng 4 herë në ditë para ngrënies. Tashmë në ditën e 3-të, niveli i sheqerit në gjak do të bjerë ndjeshëm.

6. Largon rrezatimin. Lëngu i shegës është shumë i dobishëm për këdo që punon me izotope radioaktive ose jeton në një zonë me rrezatim të lartë.

7. Shëron lëkurën. Keni lëkurë të yndyrshme, akne apo skuqje purulente? Bëni një maskë me lëvozhgë shege të grimcuar lehtë me gjalpë ose vaj ulliri. Ruajeni në frigorifer dhe aplikojeni në lëkurë jo më shumë se 2 herë në javë. Dhe pluhuri nga lëvozhga e tharë mund të trajtojë në mënyrë efektive djegiet, çarjet dhe gërvishtjet.

8. Përjashton krimbat. Lëvorja e pjekur e shegës përmban alkaloide peltierine, isopelletierine dhe metilisopelletierine, të cilat kanë një efekt të fortë antihelmintik. Për të hequr qafe krimbat, futni 40-50 g lëvore të grimcuar në 400 g ujë të ftohtë për 6 orë dhe më pas zieni në zjarr të ulët derisa të avullojë gjysma e lëngut. Kullojeni lëngun e ftohur dhe pijeni në pjesë të vogla brenda një ore. Pas një ore pini një laksativ dhe pas 4-5 orësh bëni një klizmë.

9. Ndalon diarrenë. Lëvorja dhe frutat e shegës kanë veti astringente, ndaj përdoren kundër diarresë, kolitit dhe enterokolitit. Të rriturit duhet të thahen, të bluajnë lëvoren dhe të marrin një majë 3 herë në ditë pas ngrënies, dhe për këtë qëllim fëmijëve mund t'u jepet lëng i freskët i shtrydhur i holluar përgjysmë me ujë. Në rast të diarresë infektive, polifenolet që përmban lëvozhga e shegës janë efektive në reduktimin e rritjes së bacilit të dizenterisë dhe patogjenëve të tjerë.

10. Lehtëson inflamacionin. Për sëmundje të ndryshme inflamatore (veshkat, mëlçia, veshët dhe sytë, kyçet, organet gjinekologjike) ndihmon zierja e lëvores së shegës. Përgatiteni kështu: derdhni 2 lugë çaji lëvore të grimcuar në 1 gotë ujë të nxehtë, ziejini në banjë me ujë për 30 minuta, kullojeni, shtrydhni dhe holloni me ujë të valuar në nivelin fillestar. Merrni 50 g 2-3 herë në ditë 30 minuta para ngrënies.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad

 Kujdes! Informacioni është vetëm për qëllime informative dhe nuk synon të diagnostikojë ose të përshkruajë trajtim. Gjithmonë konsultohuni me një mjek të specializuar!



 


 

REKLAM