Farat dhe tuli i kungullit dhe kolesteroliKungulli është një rregullues i shkëlqyer i tretjes dhe, për shkak të përmbajtjes së lartë të pektinës, ndihmon në largimin e kolesterolit dhe toksinave nga trupi. Nga një kungull u mor substanca që frenon rritjen e një bacil tuberkuloz; në sëmundjet e mëlçisë, është veçanërisht e dobishme për të ngrënëtul i papërpunuar.
Recetë për kolesterolin.
Për ta përgatitur atë, duhet të merrni:
-100 g fara kungulli të qëruara,
- 4 lugë çaji mjaltë (mundësisht hikërror)
- 200 g manaferra kulpër.
Fërkoni kulpërin përmes një sitë. Shtoni mjaltin dhe farat në lëngun që rezulton. Përziejini gjithçka me një blender. Transferoni përzierjen që rezulton në një enë sterile. Mbyllni kapakun fort dhe vendoseni në frigorifer. Merrni 1 lugë çaji në ditë, para ngrënies. Nuk është vetëm e shijshme, por edhe joreale e dobishme për kolesterolin e lartë.
Farat e kungullit janë të një rëndësie të veçantë për qëllime mjekësore. Përveç kompleksit të pasur me vitamina, ato përdoren kundër krimbave të rrumbullakët dhe shiritit.
bubullimalana@gmail.com