Breaking Posts

16/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

REKLAM


 

Karakteristikat e dobishme të kungujve të njomë.

 

Karakteristikat e dobishme të kungujve të njomë. 

Megjithatë, tashmë sezoni i kungujve është në rritje, ato shiten kudo dhe çmimi i tyre është minimal, por shumë njerëz kalojnë pranë tyre pa i blerë. Arsyeja për këtë është se shumë njerëz e konsiderojnë shijen e kungujve të njomë të zbehtë.
Nuk është e nevojshme të ulni traditat ushqimore që i kanë rrënjët në fëmijëri.
Vërtetë, ajo injorohet në mënyrë të pamerituar vetëm nga adhuruesit e ushqimeve me kalori të lartë, dhe për ata që ndjekin figurën e tyre dhe hanë siç duhet, kungull i njomë është një produkt i domosdoshëm për përgatitjen e vakteve dietike.

Le të kuptojmë pse është kaq e nevojshme në sezonin verë-vjeshtë të përpiqemi të hani sa më shumë kunguj të njomë dhe të përgatisni boshllëqe prej tyre për dimër.

1. Kungull i njomë absorbohet në mënyrë të përkryer nga trupi dhe përmbajtja e tij e ulët kalorike ju lejon ta përdorni në sasi të mëdha edhe për ata që humbin peshë. Përmbajtja kalorike e kungujve të njomë të zier është 24 kcal për 100 gram produkt, përmbajtja kalorike e kungujve të zier është 69 kcal.

2. Për shkak të përmbajtjes së ujit të strukturuar, kungull i njomë normalizon aktivitetin e traktit gastrointestinal dhe të gjitha proceset ushqimore.

3. Kungulli i njomë është i pasur me kalium, fosfor, kalcium, magnez dhe një furnizim të pashtershëm me fibra.Kaliumi ndihmon në luftimin e ënjtjeve dhe në kombinim me magnezin, ky mikroelement përmirëson funksionin e zemrës. Prandaj, ngrënia e pjatave me kunguj të njomë është e nevojshme për parandalimin e sëmundjeve kardiovaskulare.

4. Celuloza dhe fibrat dietike përmirësojnë metabolizmin në trup, nxisin largimin e toksinave dhe toksinave, stimulojnë funksionimin e zorrëve dhe zvogëlojnë ënjtjen.

5. Kungulli i njomë është i pasur me antioksidantë, në veçanti luteinë dhe zeaksantinë. Ato janë të mira për shikimin dhe ndihmojnë në shmangien e sëmundjeve të syve edhe në pleqëri. Përveç kësaj, si të gjithë antioksidantët e tjerë, luteina dhe zeaxanthin neutralizojnë radikalet e lira, duke parandaluar kështu plakjen dhe kancerin, duke mbrojtur enët e gjakut dhe duke ulur nivelin e kolesterolit në gjak.

6. Ngrënia e kungujve të njomë çdo ditë rekomandohet për njerëzit që vuajnë nga dhimbjet e kyçeve, për shkak të aftësisë së tyre për të hequr kripën nga trupi.

7. Kungulli i njomë nuk shkakton alergji, mund të futet në ushqimin e bebeve për bebe deri në një vjeç.

8. Kjo perime ruan të gjitha vetitë e saj mjekësore deri në pranverë, dhe mund ta ruani edhe në temperaturën e dhomës.

9. Kungull i njomë i freskët mund të plotësojë nevojën ditore të organizmit për vitamina A, B1, B2, C, PP, si dhe mikro dhe makro elementë të nevojshëm për organizmin. Me vlerë të veçantë është kungull i njomë i papërpunuar. Frutat e reja të papërpunuara të papjekura përmbajnë një sasi të konsiderueshme të kaliumit, acidit nikotinik, tiaminës, riboflavinës dhe elementëve gjurmë.

Kungull i njomë i papërpunuar ndihmon për të hequr toksinat nga trupi dhe për të hequr qafe ënjtjen. Për ta bërë këtë, duhet të hani 200 gr. kungull i njomë në ditë.
Kungull i njomë i papërpunuar ka një efekt të dobishëm në gjendjen e mishrave të dhëmbëve dhe dhëmbëve, përmirëson funksionimin e stomakut dhe zorrëve. Është vërtetuar se konsumimi i rregullt i kungujve mund të parandalojë shfaqjen e flokëve gri. Antioksidantët që gjenden në kungull i njomë mund të shkatërrohen nga trajtimi termik. Prandaj, pjekja në furrë konsiderohet mënyra më e mirë për të gatuar kungull i njomë, në të cilin ruhen të gjitha substancat e dobishme.

Kungull i njomë i skuqur është më pak i dobishëm, por zvogëlimi i dëmit të tyre është mjaft i thjeshtë. Për ta bërë këtë, nuk duhet të rrotulloni feta kungull i njomë në brumë ose miell, por duhet të mjaftoheni me një sasi të vogël vaji ose t'i skuqni pa vaj në skarë. Pjata më e shëndetshme me kunguj të njomë është një smoothie. E sjell trupin në ton dhe përgatiteni kështu: përzieni 200 gr. kungull i njomë, 0,5 litra kefir 1%, një tufë majdanoz ose kopër, kërcell selino. Pini një koktej kungull i njomë duhet të jetë i përgatitur fllad.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad

 Kujdes! Informacioni është vetëm për qëllime informative dhe nuk synon të diagnostikojë ose të përshkruajë trajtim. Gjithmonë konsultohuni me një mjek të specializuar!



 

REKLAM