Vetitë shëruese të trëndafilit të egër
Meqenëse ilaçet kanë çmime të larta dhe kanë efekte anësore, recetat e gjyshes për të forcuar sistemin imunitar kujtohen deshirueshëm. Imunostimuluesi natyror më i fuqishëm dhe më i përballueshëm është trëndafili, ose më mirë zierja e tij.
Pra, cili është përdorimi i kësaj zierje? Kjo pije shumë e njohur dhe e dashur nga shumë prej nesh njihet kryesisht si një tonifikues dhe tonifikues që përmirëson imunitetin. Vetitë medicinale të trëndafilit të egër janë përdorur prej kohësh për sëmundjet e sistemit të tretjes, veshkave dhe proceseve të ndryshme inflamatore, sëmundjet e zemrës dhe tuberkulozin pulmonar. Zierja e trëndafilit është efektive për parandalimin dhe trajtimin e infeksioneve virale akute të frymëmarrjes në stinët e dimrit dhe vjeshtës, përdoret në mënyrë shumë efektive në trajtimin e sëmundjeve të veshkave dhe fshikëzës, si anestezik dhe përshpejtues i copëtimit të gurëve. Lëvozhgat e frutave të trëndafilit përdoren si ilaç kundër baktereve të ndryshme patogjene. Mjekësia tradicionale përdor trëndafilin e egër si një ilaç shtesë për trajtimin e presionit të lartë të gjakut dhe për problemet me enët e gjakut.
Vetitë e fuqishme shëruese të ijeve të trëndafilit janë një fakt që nuk kërkon prova. Rosehip është një ilaç i vlefshëm multivitamina dhe një kampion në numrin e substancave të dobishme që nevojiten çdo ditë nga një person që kujdeset për shëndetin e tij. Në ijet e trëndafilit, vitamina C (acidi askorbik) është afërsisht 10 herë më shumë se në manaferrat e rrushit të zi të mirënjohur dhe 40 herë më shumë se në limon dhe fruta të tjera agrume, e cila tejkalon ndjeshëm të gjitha manaferrat, frutat dhe barishtet e përdorura për të forcuar. imuniteti . Trëndafili, si një imunostimulant natyral, kryeson në përmbajtjen e karotinës në të dhe është përpara karotave, frutave të gjembave të detit dhe kajsive. Rosehip përmban vitamina të tilla si B1, B2, C, K, E, PP. Përmban gjithashtu glukozë, fruktozë, kalcium, kalium, magnez, hekur.
Si të përgatisni një zierje të kofshëve të trëndafilit
Për të përgatitur një zierje të kofshëve të trëndafilit dhe për të marrë përfitimin maksimal prej tij, duhet theksuar se raporti i kofshëve të trëndafilit dhe ujit duhet të jetë një me dhjetë, domethënë 20 g (1 lugë gjelle) nevojitet për 200 ml ujë trëndafili të egër. Para se të përgatisni një supë me trëndafila, frutat mund të copëtohen me një blender ose procesor ushqimi, atëherë koha e infuzionit të supës zvogëlohet. Pra, kur përgatitni ujin me ijë trëndafili, duhet të zieni, ta hiqni nga zjarri dhe ta lini të piqet në një termos ose një enë të mbyllur për 4 deri në 10 orë. Nëse dëshironi, pijes mund t'i shtoni pak sheqer ose mjaltë.
bubullimalana@gmail.com