Rrënja e xhenxhefilit është një erëz shumë e njohur dhe e shëndetshme. Ai forcon kujtesën, përmirëson tretjen dhe rrit oreksin, ndikon në mënyrë të favorshme në mëlçi, rrit fuqinë.Xhenxhefili shtohet në pjata të ndryshme dhe në bazë të tij përgatitet edhe çaji. Pija është shumë aromatike, e pasur dhe plot ngjyra.
Xhenxhefili përmban vitaminë A, vitamina B dhe aminoacide, si dhe minerale (hekur, kalium, fosfor, zink dhe magnez).
Përfitimet e çajit me xhenxhefil.
Ăaji me xhenxhefil Ă«shtĂ« njĂ« ilaç i shkĂ«lqyer pĂ«r dhimbjet e muskujve, ftohjet, gripin dhe dhimbjet e kokĂ«s. Kjo pije ndihmon nĂ« shkatĂ«rrimin e virusit qĂ« shkakton gripin, ftohjet dhe ftohjet.
Një filxhan çaj xhenxhefili në ditë ul ndjeshëm rrezikun e goditjes në tru. Fakti është se xhenxhefili hollon gjakun, gjë që e vështirëson formimin e mpiksjes së gjakut (mpiksjes së gjakut) që bllokon enët e gjakut.
Ăaji i xhenxhefilit Ă«shtĂ« i domosdoshĂ«m pĂ«r humbje peshe - vajrat esencialĂ« nĂ« pĂ«rbĂ«rjen e tij pĂ«rshpejtojnĂ« proceset metabolike nĂ« trup.
Për të bërë çaj xhenxhefili do t'ju duhet:
mjaltë natyral;
ÂŒ lugĂ« shafran i IndisĂ« i bluar;
ÂŒ lugĂ« xhenxhefil i bluar;
1 gote uje.
Një mënyrë e thjeshtë për të përgatitur çajin e xhenxhefilit: hidhni ujë të vluar mbi shafranin e Indisë dhe pluhurin e xhenxhefilit, më pas mbulojeni dhe lëreni të ziejë për 15-20 minuta, shtoni mjaltë. Më pas kullojeni çajin në një filxhan.
NĂ« çajin e xhenxhefilit mund tĂ« shtoni erĂ«za tĂ« ndryshme â kanellĂ«, kardamom, karafil. Ăaji i xhenxhefilit ngroh mirĂ« dhe ruan nxehtĂ«sinĂ« nĂ« trup, forcon dhe jep energji. Sigurohuni qĂ« ta pĂ«rfshini kĂ«tĂ« çaj nĂ« dietĂ«n tuaj tĂ« pĂ«rditshme!
bubullimalana@gmail.com