Gjaku i trashë do të thotë se viskoziteti i tij është rritur. Viskoziteti ndikohet nga shumë faktorë.Këta janë dëmtimi i enëve të gjakut, funksioni i dëmtuar i mëlçisë.
Për të holluar gjakun, duhet të përfshini më shumë lëng domate dhe lëng boronicë në dietë. Përdorimi i limonit, ullirit ndihmon shumë.
Pini shumë lëng boronicë, shegë, hani panxhar, limon, kakao, hudhër, ushqime të fermentuara dhe të tharta.
Në këtë rast, do të jetë e dobishme të mbani mend se është e rëndësishme të reduktoni marrjen e ushqimeve të pasura me vitaminë K.
Kërpudhat hollojnë gjakun, ulin kolesterolin.
Domatet parandalojnë formimin e mpiksjes së gjakut në sistemin kardiovaskular. Doli se domatet (si aspirina) kontribuojnë në hollimin e gjakut dhe gjithashtu (ndryshe nga aspirina) nuk japin efekte anësore.
Limoni është një frut mahnitës dhe i përballueshëm që mund të përdoret si në ushqim ashtu edhe si produkt bukurie.
Grejpfruti hollon mirë gjakun. Besohet se veprimi i saj është i krahasueshëm me Aspirinën (acid acetilsalicilik).
Për hollimin e gjakut, është e dobishme të merrni vaj liri 1 lugë gjelle. lugë në ditë. Ai ul nivelin e kolesterolit dhe hollon gjakun.
Ushqime që hollojnë gjakun me përmbajtje të lartë të acideve yndyrore esenciale (omega-3). Ky është kryesisht peshk (veçanërisht vaj peshku) dhe perime.
Metoda më e mirë është uthulla e mollës. Aplikoni 1 lugë gjelle/l në 200 ml ujë 1 herë në ditë. Brenda 7 ditëve.
Aspirina kontribuon në hollimin e gjakut, më saktë acidi salicilik që gjendet në të. Glikozidet dhe esteret e salicilit gjenden gjithashtu në mjedra, manaferra dhe gjithashtu në lëvoren e shumë llojeve të shelgut.
Vaji i peshkut mund të ndihmojë. Jo më kot të gjithëve na është dhënë në fëmijëri. Ajo rrit aftësitë mendore. largon kolesterolin nga trupi.
Shega dhe lëngu i shegës janë një nga mënyrat e përballueshme, por efektive për të holluar gjakun.
Thuhet se hudhra ka një efekt kaq të fortë hollues gjaku, saqë nuk rekomandohet as kombinimi i saj me ilaçe për hollimin e gjakut.
bubullimalana@gmail.com