Shumë më e lehtë, sigurisht, të gjesh gështenja të bukura në treg. Bleni gështenja të ngrënshme, i kryqëzoni me thikë në fund dhe i piqni në furrë për rreth 30 minuta derisa lëvozhga të hapet dhe pjesa e brendshme të jetë e butë. Hiqni lëvozhgën dhe shtoni pak gjalpë dhe kripë.
Vlera ushqyese
Relativisht të ulëta në kalori, gështenjat janë të pasura me minerale, mikroelemente, fibra bimore dhe fitokemikale, janë burim i mirë i acideve yndyrore të pangopura, burim kaliumi dhe përmbajnë sasi të konsiderueshme bakri, mangani dhe seleni, komponentë që luajnë një rol të rëndësishëm. në reaksionet antioksidante dhe anti-inflamatore të trupit Edhe pse janë arra, ato janë të pasura me vitaminë C dhe gjithashtu përmbajnë vitamina të kompleksit B, si acid folik.
bubullimalana@gmail.com