Blini ushqime me pak kalori. Nuk ka nevojë të blini diçka që është e dëmshme për një person pa diabet. Jepini përparësi jo salsiçeve dhe djathit të yndyrshëm, por perimeve dhe bukës integrale. Kjo do të përfitojë jo vetëm ju, por edhe të dashurit tuaj. Kur zgjidhni produktet e mishit dhe peshkut, shmangni produktet gjysëm të gatshme - do të ketë shumë më tepër kripë dhe yndyrë në to sesa në pjatat që keni përgatitur.
2. Analizoni shpenzimet.
2. Analizoni shpenzimet.
Shumë njerëz thonë se nuk mund të përballojnë të hanë siç duhet. Në verë dhe në vjeshtë mund të kurseni para duke bërë përgatitje nga perimet e stinës.
3. Mundohuni të gatuani pa shtuar yndyrë.
3. Mundohuni të gatuani pa shtuar yndyrë.
Jo skuqje, por zierje ose pjekje në furrë. Mos e shijoni ushqimin gjatë gatimit (kjo do të ndikojë gjithashtu në nivelin e sheqerit në gjak) - telefononi dikë nga familja nëse është e nevojshme.
4. Zvogëloni sasinë e kripës.
4. Zvogëloni sasinë e kripës.
Kriposja e bollshme e ushqimit, përdorimi i kripës kontribuon jo vetëm në rritjen e oreksit, por gjithashtu rrit rrezikun e zhvillimit të hipertensionit arterial.
5. Përdorni truket vizuale.
5. Përdorni truket vizuale.
Merrni vetes një pjatë ose disk të vogël. Kjo do ta bëjë shumë më të lehtë për të kufizuar madhësinë e porcionit dhe për ta ngrënë atë me kënaqësi. Vendose tavolinën tënde bukur.
6. Përdorni peshore.
Kështu që do të jetë më e lehtë për ju të llogaritni jo vetëm karbohidratet në vakte për kompensimin e tyre të saktë, por edhe të vlerësoni (për shembull, duke paketuar) numrin e kalorive për ditarin tuaj.
7. Nëse përpiqeni t'i mbani sheqernat afër normales.
7. Nëse përpiqeni t'i mbani sheqernat afër normales.
Mund të jetë e vështirë të shmangni hipogliceminë. Mundohuni të siguroni një "ushqyerje" kompetente në mënyrë që të mos hani një sasi të tepërt të karbohidrateve, për të ndaluar rënien e sheqerit me saktësi dhe pa e tepruar. Është shumë e rëndësishme t'ua mësoni këtë edhe njerëzve tuaj të dashur.
bubullimalana@gmail.com