Sheqeri që hedhim në kafe, çaj ose ushqim që gatuajmë konsiderohet shtesë, si dhe sheqeri që gjendet në produktet e përpunuara të ëmbla dhe të shijshme, por jo sheqeri që gjendet në fruta dhe perime, i cili shoqërohet me një një mori vitaminash të dobishme, metale dhe fibra. Çfarë ndodh nëse ulni në mënyrë drastike sheqerin.
Do të përmirësoni shëndetin e zemrës
Sheqeri është i rrezikshëm për zemrën. Sipas të dhënave të disponueshme shkencore, rritja e konsumit të sheqerit lidhet me një shans më të lartë për vdekje të parakohshme nga sëmundjet e zemrës.
Do të reduktoni yndyrën e barkut
Konsumimi i sheqerit, kryesisht nga pijet (si lëngjet e gatshme dhe pijet joalkoolike), lidhet me peshën.
Lëkura juaj do të duket më rinore
Kur sheqeri që marrim nga ushqimi kalon në qarkullimin e gjakut, ai shkakton një sërë procesesh, të cilat në fund e bëjnë lëkurën më të lirshme dhe më pak elastike. Edhe nëse linjat e para të imta janë shfaqur tashmë në fytyrë, duke kufizuar konsumin e sheqerit, do të shihni një ndryshim.
bubullimalana@gmail.com