Për mijëra vite me radhë, luleradhiqja ka qenë kryefjala e shumë kurave bimore në të mirë të shëndetit.Përdorimi më i përhapur i luleradhiqes është në formën e çajit.Çaji i luleradhiqes mund të përgatitet shumë lehtë duke zier petalet e luleve.
Luleradhiqja është shumë e pasur me ushqyes, karotenoidë, vitamina, minerale dhe antioksidantë.Të gjithë këta përbërës organikë kanë një ndikim domethënës në shëndetin e organizmit.Çfarë ndodh në organizëm nëse pini çajin e luleradhiqes çdo ditë?
Organizmi do të furnizohet me ushqyes
Çaji i petaleve dhe gjetheve të luleradhiqes është shumë i pasur me kalcium, hekur, kalium, vitaminat K, A dhe B6.Ky lëng përmban edhe antioksidantë të cilat do të eliminojnë dëmin e shkaktuar nga radikalet e lira.Barishtet e luleradhiqes mund edhe t’i hani të freskëta sepse kanë më shumë vlera ushqyese se spinaqi dhe brokoli.
bubullimalana@gmail.com