Studiuesit administruan ekstraktin e shpargut tek minjtë diabetikë në doza të larta ose të ulëta çdo ditë për 28 ditë.
Sipas studimit, dozat e ulëta të ekstraktit të shpargut ulën nivelet e glukozës në gjak, por nuk ndikuan në prodhimin e insulinës. Sidoqoftë, doza të larta të ekstraktit patën një efekt të rëndësishëm në prodhimin e insulinës nga pankreasi.
Gjetjet e hulumtimit i shtohen hulumtimeve të mëparshme që tregojnë se shpargujt kanë një efekt të dobishëm kundër diabetit .
Asparagus është i pasur me kalium dhe acid folik në të njëjtën kohë , përmban një sasi të moderuar të β-karotenit dhe vitaminës E dhe është i njohur për veprimin e tij diuretik.
Ne gjithashtu i gjejmë në të bardhë dhe vjollcë.
Më në fund, ka shparguj të egër, të cilët janë më të hollë dhe kanë një shije më të fortë.
bubullimalana@gmail.com