Cilat janë vlerat ushquese të preshit dhe pse duhet ta hani?
Kur të blini presh duhet të bëni kujdes vetëm për një gjë:
Të jetë i freskët që të gëzoni përfitimet e plota ushqyese të tij.
Si do ta dini? Duhet që pjesët e bardha dhe të gjelbëra të jenë të forta,dhe të mos jenë shumë të mëdha në madhësi dhe rrënja e tyre të tregoj që preshi është i shëndetshëm.Një presh ka vetëm 54 kalori, kështu që mund të shtoni volum dhe shije në ushqimin tuaj, pa e shtuar me kalori.
*Ai është e pasur në fibra dhe i ulët në kalori, pra i përshtatshëm për të gjithë duke u përpjekur për të mbajtur peshën në nivel normal.
*Ai kontribuon në gjendje të mirë të zemrës dhe është rregullator i presionit të gjakut.
*Ndihmon për të luftuar aneminë për shkak të përmbajtjes së hekurit.
*Rrit kujtesën dhe lufton kolesterolin e lartë.
*Përmban disa vitamina të tilla si K, C, D, E.
*Ka veti diuretike dhe shëron ënjtjen e duarve dhe të këmbëve.
*Preshi është i përbërë nga 90% ujë dhe përmbajnë flavonoids një subctancë që të mbron nga disa lloje të kancerit, të tilla si zorrës së trashë, gjirit etj.
*Duhet të dini që preshi është një burim i mirë i lutein dhe zeaxanthin, komponimet që kontribuojnë në shikim të shëndetshëm.
Preshat mund të hahen të papërpunuara në sallatë, të tilla si qepë, gatuar me oriz apo për të shoqëruar mish. Muajt e janarit,shkurtit dhe mars janë muajt më të mirë për të ngrënë presh.
⟴LANA ON
bubullimalana@gmail.com