1. Forconi kapacitetin tonë antioksidues
Tani konsiderohet një agjent natyror kundër plakjes për shkak të përmbajtjes së tij të lartë të antioksidantëve, më i rëndësishmi nga të cilët janë acidet klorogjenike. Këta përbërës luftojnë stresin oksidativ, i cili është kryesisht përgjegjës për plakjen e qelizave tona.
2. Rreziku i zvogëluar kardiovaskular
Marrja e kafesë shoqërohet me një rrezik më të ulët të dështimit të zemrës dhe goditje në tru. Studimet e fundit kanë treguar që konsumimi i tre deri në katër filxhanë kafe zvogëlon rrezikun kardiovaskular me 19% dhe sëmundjen kardiovaskulare me 15% krahasuar me konsumin jo-kafe.
3. Parandalimi i mosfunksionimit të trurit
Kafeja e menjëhershme përmban kafeinë, që ne e dimë se shoqërohet me aktivizimin e qendrave të trurit dhe stimulim dhe gatishmëri më të madhe. Në të njëjtën kohë, antioksidantët e kafesë tani shoqërohen me mbrojtje kundër çrregullimeve neurologjike degjenerative, siç janë Parkinson dhe Alzheimer.
4. Parandalimi i diabetit tip II
Diabeti i tipit II është një sëmundje me një incidencë shumë të lartë. Karakterizohet nga nivele të larta të sheqerit në gjak. Hulumtimet kanë treguar që konsumi i kafesë zvogëlon rrezikun e diabetit tip II, kryesisht për shkak të vetive të tij antioksidues.
5. Funksioni i përmirësuar i mëlçisë
Disa studime tregojnë se të dashuruarit e kafesë kanë një rrezik të zvogëluar të mosfunksionimit të mëlçisë. Rezultatet e një meta-analize të madhe të botuar në Revistën prestigjioze Evropiane të Gastroenterology & Hepatology dhe përfshirë një seri studimesh individuale treguan se rreziku i ndërlikimeve të mëlçisë tek njerëzit që pinin kafe ishte dukshëm më i ulët.
⟴LANA ON
bubullimalana@gmail.com