Breaking Posts

16/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

REKLAM


 

Kafeja është një pije me interes të madh për shëndetësore.


Kafeja është një pije me interes të madh për shëndetësore. Një nga llojet më të zakonshëm të kafesë është kafja e mengjezit. Qoftë i nxehtë apo i ftohtë - frappé - përmban kafeinë dhe shumë antioksidantë të rëndësishëm. Këto janë ato që i japin asaj veti të rëndësishme për sa i përket shëndetit tonë, ato kryesore të të cilave i citojmë më poshtë, gjithmonë të bazuara në literaturën ekzistuese shkencore.
1. Forconi kapacitetin tonë antioksidues
Tani konsiderohet një agjent natyror kundër plakjes për shkak të përmbajtjes së tij të lartë të antioksidantëve, më i rëndësishmi nga të cilët janë acidet klorogjenike. Këta përbërës luftojnë stresin oksidativ, i cili është kryesisht përgjegjës për plakjen e qelizave tona.
2. Rreziku i zvogëluar kardiovaskular
Marrja e kafesë shoqërohet me një rrezik më të ulët të dështimit të zemrës dhe goditje në tru. Studimet e fundit kanë treguar që konsumimi i tre deri në katër filxhanë kafe zvogëlon rrezikun kardiovaskular me 19% dhe sëmundjen kardiovaskulare me 15% krahasuar me konsumin jo-kafe. 
3. Parandalimi i mosfunksionimit të trurit   
Kafeja e menjëhershme përmban kafeinë, që ne e dimë se shoqërohet me aktivizimin e qendrave të trurit dhe stimulim dhe gatishmëri më të madhe. Në të njëjtën kohë, antioksidantët e kafesë tani shoqërohen me mbrojtje kundër çrregullimeve neurologjike degjenerative, siç janë Parkinson dhe Alzheimer.
4. Parandalimi i diabetit tip II
Diabeti i tipit II është një sëmundje me një incidencë shumë të lartë. Karakterizohet nga nivele të larta të sheqerit në gjak. Hulumtimet kanë treguar që konsumi i kafesë zvogëlon rrezikun e diabetit tip II, kryesisht për shkak të vetive të tij antioksidues. 
5. Funksioni i përmirësuar i mëlçisë
Disa studime tregojnë se të dashuruarit e kafesë kanë një rrezik të zvogëluar të mosfunksionimit të mëlçisë. Rezultatet e një meta-analize të madhe të botuar në Revistën prestigjioze Evropiane të Gastroenterology & Hepatology dhe përfshirë një seri studimesh individuale treguan se rreziku i ndërlikimeve të mëlçisë tek njerëzit që pinin kafe ishte dukshëm më i ulët.
⟴LANA ON

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad

 Kujdes! Informacioni është vetëm për qëllime informative dhe nuk synon të diagnostikojë ose të përshkruajë trajtim. Gjithmonë konsultohuni me një mjek të specializuar!



 

REKLAM