Problemi i hudhrës së papërpunuar është sigurisht nuhatja e tij shumë e fortë që komprometon freskinë e frymës, për këtë arsye shumë njerëz heqin dorë nga konsumimi i tij, veçanërisht kur ata duhet të marrin pjesë në situata kur janë në kontakt me njerëzit e tjerë.Në këtë artikull ne do të shpjegojmë se si të hamë hudhra pa erë të keqe , por së pari ne zbulojmë përfitimet e saj dhe pse jo gjithmonë rekomandohet ta merrni atë të papjekur.
Përfitimet dhe kundërindikimet e hudhrës së papërpunuar
Hudhra është një bimë shumë e thjeshtë për tu rritur, madje edhe në tenxhere, për këtë arsye është një nga mjetet juridike natyrale më të përdorura, sepse është e lirë dhe e mundshme.
Nuk është një ushqim i thjeshtë por, si një ilaç i vërtetë natyror, në fakt, është njohur si një antitaktiv i fuqishëm natyror, ndihmon në hollimin e gjakut dhe ndihmon në uljen e presionit dhe kolesterolit të keq të LDL. Duke qenë një ilaç natyral për hipertensionin, ata që marrin ilaçe për këtë patologji duhet të mbajnë në mend ndërveprimet e mundshme të ilaçeve me hudhrat që mund të ndryshojnë efektet e tyre.
Edhe nëse hudhra ka shumë veti të dobishme, nuk është e nevojshme të merret shumë, siç ndodh me ilaçet, është e nevojshme të kufizoni konsumin e tij, duke ngrënë hudhër të papërpunuar vetëm në sasi të vogla dhe kur është e nevojshme.Konsumimi i tepërt i hudhrave mund të çojë në acarim të mureve të zorrëve dhe anemi.
Si të mos erë e keqe duke ngrënë hudhër të papjekur
Në përgjithësi, ushqimet që përmbajnë polifenole luftojnë erën e keqe të frymës pasi hanë hudhër të papërpunuar, një shembull janë spinaqi, majdanozi dhe nenexhiku, pije si limonada dhe çaj jeshil.
Por le të arrijmë në disa truke të vogla që do t'ju lejojnë të merrni hudhër të papërpunuar, pa u shqetësuar shumë për frymën tuaj.
Një ilaç shumë efektiv për marrjen e frymës së keqe për shkak të hudhrës është molla, konsumimi i tij i papërpunuar, ndihmon në luftimin e frymëmarrjes së rëndë duke eleminuar përbërësit që i japin asaj erë shumë të keqe.
Edhe vaji i ullirit ekstra i virgjër mund të anulojë erën e hudhrës, në çfarë mënyre? Pritini një karafil, lëreni të pushojë për 15 minuta dhe më pas shtrojeni në një fetë bukë me një rrudhë vaji.
Nëse dëshironi të hani hudhër të papjekur si një kondicioner për disa pjata, çiftimi me uthull molle mund të jetë zgjidhja më e mirë për të shmangur erën e keqe. Një salcë salcë mund të përbëhet nga hudhra, barishte të tilla si borzilok, trumzë dhe rigon dhe një lugë uthull molle.
Më në fund, ata që nuk e pëlqejnë aspak shijen e hudhrës, por që nuk duan të heqin dorë nga efektet e tij të dobishme, mund të shkojnë në dyqanin e një barishte dhe të blejnë një ekstrakt të thatë të hudhrës ose kapsulave. Metoda dhe sasia e konsumit ndryshon në varësi të problemeve që duhen kundërvënë, në këtë rast është e nevojshme të kërkoni këshilla nga herbalisti i cili do të tregojë dozat e duhura.
bubullimalana@gmail.com