Breaking Posts

16/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

REKLAM


 

Pjeshkët në menunë e një personi me diabet

 


Pjeshkët në menunë e një personi me diabet

🌱Pjeshka është një nga frutat më të lëngshëm, shumë aromatike, e ëmbël dhe e shijshme. Përmbajtja kalorike e pjeshkës është 46 kcal për 100 gram produkt.

Kompleksi i vitaminave dhe mineraleve të pjeshkës është i pasur dhe i larmishëm,frutat përmbajnë: beta-karoten, vitamina B, C, E, K, H dhe PP, si dhe kalium, magnez, zink, selen, bakër dhe mangan, hekur, fosfor dhe natrium, pektina. Pjeshka përmban acide organike: tartarik, malik, citrik.

🤺Me kujdes, pjeshkët duhet të futen në dietë për njerëzit me sëmundje të traktit gastrointestinal. Me gastrit, ato duhet të përjashtohen. Konsumimi i tepërt i pjeshkës mund të çojë në një efekt laksativ.
Kini kujdes, varietetet e pjeshkës me lëkurë prej kadifeje mund të shkaktojnë alergji.

📚Dhe si ta llogaritni atë për ushqimin e një personi me diabet? Të dhënat për përbërjen e pjeshkës ndryshojnë pak në burime të ndryshme, karbohidratet nga 9.5 në 11.3.
Mesatarisht, për 100 gram (tregohet % e vlerës ditore):
0,9 g proteina, 0,1 g yndyrna, 10 g karbohidrate (fibra, niseshte, sheqerna).
Pjeshka është praktikisht e sigurt kur konsumohet deri në 100 gram në ditë nën kontrollin e një glukometër.

E gjitha varet nga sa i pjekur dhe i ëmbël është fruti, çfarë llojshmërie është. Ka disa klasa të frutave të zakonshme të pjeshkës

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad

 Kujdes! Informacioni është vetëm për qëllime informative dhe nuk synon të diagnostikojë ose të përshkruajë trajtim. Gjithmonë konsultohuni me një mjek të specializuar!



 


 

REKLAM